Pagina's

maandag 8 april 2013

Memobord

Ook nieuw deze maand is ons MDF Memobord. Christa wil jullie iets laten zien omtrent het pimpen van het Memo bord van Let's Get Bizzee. Ze heeft het idee van een vriendin die memo borden maakt op canvas, en zij dacht dat moet ook op MDF kunnen.


Dus zogezegd zogedaan. Christa heeft helaas geen nieter, maar wel een lijmpistool, en dat werkt ook super dus Christa laat jullie nu stap voor stap zien hoe ze haar MDF memobord heeft gemaakt.

Benodigheden:
Memo Bord van Let's Get Bizzee
Design papier
Stuk karton 
Nietmachine
Wasemkapfilters ( action)
Lijmpistool en lijmpatronen
Goeie scherpe priem of goede schaar met scherpe punt
Leuk design stofje ( ik heb de mijne in de lokale stoffenwinkel gekocht)
Lint
Splitpennen


Christa is begonnen met het stuk karton op maat te knippen, het wasemkap filter een stuk groter knippen en dan met een nietmachine het vilt vast nieten in het karton


Dan laat je de lijmpistool echt heel goed heet worden (pas op voor je vingers), je vouwt de stof over het vilt heen, knipt evt te veel stof weg. Dan lijm je eerst de zijkanten vast aan het karton en echt doe niet te zuinig met je lijm, lekker veel.Je zorgt weer voor veel lijm aan de onderkant en in de omvouwflappen. Je pakt het in als een kadootje en hier ook goed veel lijm gebruiken.


Als je alles goed heb vastgeplakt dan knip je de linten af wel een stuk langer zodat je de linten ook later er achter kan vast plakken, maar eerst ga je met een hele scherpe priem of punt van een schaar een gaatje boren voor je splitpen.


Als je dan een gaatje in het karton heb geboord leg je de linten gekruist over elkaar en prik de splitpen door het lint en gat heen. Zorg dat de splitpen goed vast zit.


Als je klaar bent,  bewerk je MDF memobord met design papier, dan plak je de plaat met veel lijm op het memobord vast. Dit is dus mijn resultaat geworden, ik hoop dat jullie het leuk vonden en hem ook willen gaan maken.


En we hebben er weer een verkooppunt bij en dat is dit keer:

Ook dit nieuwe MDF Memobord is hier al verkrijgbaar. Klik op bovenstaand logo om doorgelinkt te worden naar hun webshop.

2 opmerkingen:

 1. Leuke Tutorial Christa, bedankt!
  Enneh... mooie visite kaartjes ;)
  grt, Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zodra ik mijn hand weer mag gaan belasten ga ik ook eens proberen een memobord te maken.
  Dat wordt dan het eerste knutselwerk buiten mijn kaartjes en doosjes om.

  Groetjes en bedankt voor de tip en werkwijze.
  Joke sk

  BeantwoordenVerwijderen