Pagina's

donderdag 24 januari 2013

Shhhttt.....

Design Team Member Mariska is voor een tweede keer met de Let's Get Bizzee MDF Deurhanger aan de slag gegaan.

Toen Mariska zag dat ze met dit schattige draakje (Dreamy Dragon van Wee Stamps) mocht werken wist ze dat dit een deurhanger moest worden voor aan de deur van een babykamer. Alhoewel de deurhanger natuurlijk ook heel mooi als decoratie in de babykamer opgehangen zou kunnen worden.


Voor het grootste deel is Mariska te werk gegaan zoals zij heeft uitgelegd toen wij haar eerdere deurhanger lieten zien maar er zijn twee dingetjes die Mariska op dit project anders heeft gedaan die ze graag wil toelichten.


Zoals jullie waarschijnlijk wel kunnen zien heeft Mariska dit keer niet netjes al het papier geknipt of gesneden. Het designpapier (de Fika serie van Maja Design) onder de drakenafbeelding heeft Mariska gescheurd. Dit scheuren doe je op gevoel, het hoeft niet netjes, wel is belangrijk dat je de kant van het designpapier dat je wil gebruiken naar boven houdt en naar je toe scheurt zoals Mariska op de foto laat zien. Op deze wijze krijg je een mooi gescheurd randje. 


Alle randjes zijn vervolgens eerst bewerkt met Frayed Burlap Distress inkt en daarna bewerkt met Tim Holtz  Distress Crackle Paint in de kleur Picket Fence (wit). Als je nog nooit met deze verf hebt gewerkt en je maakt voor het eerst een potje open zal je eerst reactie misschien zijn, hij is veel te dik! Maar dit is dus niet zo, deze verf hoort dik te zijn en hoort niet netjes aangebracht te worden. In het diksel zit een grote kwast en deze is perfect om de verf aan te brengen. Neem een klodder van de verf op de kwast en strijk deze langs de rand van het papier. Eventueel mag je nog een beetje erbij deppen op de bovenkant van het papier zodat er een mooie klodder ontstaat. Te dik werken is niet goed maar werk ook zeker niet te dun want dan is het effect niet mooi. Probeer het de eerste keer gewoon eens uit langs een test strookje papier. Probeer verschillende diktes, laat het goed drogen en kijk zelf welke dikte jij het mooiste resultaat vindt geven.
Over de Crackle Paint heeft Mariska nog hier en daar een laagje Stickles aangebracht.


En zo hangt de MDF Deurhanger gedecoreerd aan de deur. Wel stil zijn hoor shhhhhhhhht :)!


De MDF Deurhangers blijven de absolute hardlopers in onze collectie. Maar zoals je ziet kun je er ook iedere keer weer iets anders leuks van maken!

2 opmerkingen: