Pagina's

maandag 6 januari 2014

Grote spiegellijst bewerkt .

OOO wat ben ik toch dol op MDF .. dat is toch eigenlijk wel het meest leuke materiaal om op de knoeien en te kliederen voor mij hahaha.

Deze keer ben ik aan de slag gegaan met de prachtige grote spiegellijst.
De maat hiervan is heeeerlijk groot ...wel 35x35 cm dus lekker veel ruimte om te spelen.

Je krijgt een voorplaat van 35 x 35  waaruit een frame van 15 x 15 cm  is gehaald waar je een mooie spiegel in kunt doen (die er natuurlijk ook bijgeleverd word )  en dan een  mdf onderplaat van 35 x 35 cm die je weer onder de voor plaat kunt plakken zodat alles super stevig word en je er zelfs zoals ik gedaan heb  mooie oude metalen kandelaars op kunt bevestigen.

Foto 1 met flitslicht 

foto 2 zonder flits ..


Tja ik kon hett dan toch weer niet laten om ook hier even een workshop voor jullie van te maken.
Als je de foto's volgt kun je stap voor stap ook zelf op deze manier zo'n prachtige lijst bewerken mocht je dat graag willen .


Als eerste ben ik aan de slag gegaan met wat mooi stevig design papier bij elkaar te zoeken.
Ik houd nogal van een vintage stijl dus ik ben voor het Tim holtz papier gegaan.

                           


 Zoek een aantal vellen waarvan jij denkt dat hett mooi bij elkaar past en begin met mooie grove stukken te scheuren .


Deze stukken ga je dan met modpodge of een andere transparant  opdrogende lijm aan brengen op je mdf lijst.


Je plakt de stukken gewoon her en der over elkaar , je mag natuurlijk geen  hout meer zien !                Ik heb hett tot aan de randen geplakt en wat erover stak heb ik mooi en netjes afgesneden .


Het is helemaal niet erg als er witte scheurranden aan t papier zitten  dat lost je later op door er met een mooie bruine distressinkt overheen te gaan .


Ook op  de onder plaat waar de spiegel inkomt heb ik even het 15x15 vlak  met distressinkt wat kleur gegeven zodat je geen  hout kleur meer ziet en het een mooier geheel word.


Toen al het papier erop zat ben ik er even met een sponsje met distressinkt overheen gegaan om alles mooi in dezelfde kleur te krijgen .

Daarna even de tekst COLLAGE met zwarte archival inkt her en der over de lijst gezet.En toen kwam het zware werk hahah de onderplaat moest eronder gelijmd worden en die moest ook nog mooi recht en goed vast komen zitten pfff even denken hoe ik daar weer aan zou gaan pakken.
OOOO ja heb een mannetje dat nogal wat bruikbaar spul in zijn garage heeft hihihi dus mooi even daar de klemmen gebietst.
Alleen toen oeps..............kon ik ze er zelf niet opklemmen ahahah mijn handjes konden dit gewoon niet voor elkaar krijgen , dus toch maar eventjes heel lief aan mijn ventje verteld dat ik zijn klemmen gebietst had maar dat HIJ ze er even voor me op mocht zetten whhahah. Tja soms is een handig mannetje wel heeeeel erg gemakkelijk hier in huis.
                                   Dit geheel een nachtje laten drogen zodat t echt goed vast zat !Spiegeltje ..spiegeltje aan de wand ...jaaaa de spiegel er natuurlijk ook even  in vastgelijmd ;-)


Dan 2 van deze prachtige verroeste  metalen kandelaars op de kop getikt, ze moesten perse op deze lijst komen maar oooooo wat een gevecht is dat geweest jeetje nog aan toe !!Eindelijk is hett gelukt, de kandelaars zitten op de lijst . Mijn mannetje is toch wel heeeeeeeeel erg blij dat IK een hobby heb haha, maar goed dat ik hem niet bij ieder werkstuk voor aan de oren hoef te trekken.Dit is mijn bewerking van deze prachtige Let's Get Bizzee spiegellijst. Wat ben ik blij dat ik hier mee mocht gaan spelen.De mooie spiegellijst is o.a. te koop bij Creatief Centrum Heesch en Ge- We hobby


Dankjewel allemaal voor het kijken en graag tot de volgende keer!!

 Liefs Rosita 

1 opmerking: