Pagina's

woensdag 4 september 2013

MDF Klok

Design team member Jenine is aan de slag gegaan met een MDF klok te pimpen. Ze heeft weer een aantal stap-voor-stap foto's gemaakt, zodat jullie ook duidelijk kunnen zien hoe de klok tot stand is gekomen.


Als eerste neem je de klok, het uurwerk, en een scrapvel. Ik heb gekozen voor maar 1 scrapvel, namelijk Magnolia - de Rose Romance. Als eerste teken je de omtrek van de klok over op het scrappapier. Teken ook de middelste cirkel uit. Knip dit allemaal uit, ook de middelste cirkel. (als je dit lastig vind kan je deze ook met de cirkelsnijder uitsnijden)


Plak het scrappapier op de klok. Plak eerst het scrappapier op de buitenste frame van de klok. Leg beide delen dan op elkaar en plak de uitgesneden cirkel precies in het midden. (let erop dat het scrappapier gelijk doorloopt)
Leg de bijgeleverde cijferplaat precies in het midden. Deze gaan we echter niet gebruiken. Stans uit roze cardstock de cijfers 1 t/m 12. Leg deze nu op de klok en plak dit vast. Zodra dit vastzit kan je de cijferplaat verwijderen. Maak in het midden een gat waar het uurwerk doorheen moet.


Het oppimpen kan nu verder beginnen. Stans de mal 6002/0146 uit Kraft Cardstock. Snijd deze precies doormidden en bewerk de randen met Crackle Paint Picket Fence.Plak 1 ornament bovenaan en 1 ornament onderaan de klok. Plak een creme kantje langs de klok. Zodra het kantje langs de klok zit, kan je ook de achterkant vastmaken aan de klok (ik heb gekozen voor houtlijm, omdat ik het kant tussen beide gedeeltes van de klok heb geplakt)


Het verdere versieren kan nu beginnen. Stans 3x een hoekje uit Kraft Cardstock met de hoek 6002/0148 en plak deze langs de rechterkant. Aan de bovenkant een bloementoef van diverse bloemen en wat crystals. Stans een hekje uit met de D-lites mal Wrought Iron en verwerk een Magnolia stempel op de klok.


Dit is het uiteindelijke resultaat geworden.

Ik denk dat Jenine jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven, en dat de uitleg is ontzettend duidelijk dus dat gaat jullie ook zeker lukken.

2 opmerkingen:

 1. wow, wat supergaaf, ik heb de klok al liggen maar heb er nog niets mee gedaan, ben reuze blij met deze tutorial, soms heb je even een duwtje nodig, bedankt en groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal prachtig, en zo leuk om te zien
  hoe het stap-voor-stap gemaakt wordt ☺

  Fijne (knutsel)week gewenst ☺
  Lieve grtjsss van Erica ¤
  heidebloempjuh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen