Pagina's

dinsdag 19 februari 2013

Pimpen met strijkapplikaties

Marieke is voor ons aan de slag gegaan met iets anders dan MDF. Wat leuk zijn deze kleurige Let's Get Bizzee strijkapplicaties! Door de mooie felle kleuren zijn ze ideaal om saaie kledingstukken, tassen of kussens mee op te vrolijken. Of een keukenschort, zoals hier. Vooral de Cupcake strijkapplikatie is daar natuurlijk erg geschikt voor!


En het resultaat is erg leuk: van saai groen schort naar een veel hipper exemplaar! Met behulp van een cupcake en een vlinder strijkapplikatie en een beetje band.


De applicaties zijn heel makkelijk aan te brengen: Folie eraf halen, op de juiste plaats leggen en 30 seconden vaststrijken met een vochtige doek. En dan zitten ze muurvast!


Op de strijkapplikaties zitten ook nog leuke kleine pailletjes.


Marieke is blij met het resultaat en wij natuurlijk ook!


De strijkapplikaties die Marieke gebruikt heeft zijn o.a. te bestellen bij Crealing:

  

Onze strijkapplikaties zijn voorzien van een hot-fix lijmlaagje. Als je het motief verwarmt, smelt het laagje. Eenmaal afgekoeld, is het lijmlaagje super-vast gehecht aan de ondergrond en zullen ze niet los zullen laten in de wasmachine. Probeer het zelf! Zet de strijkbout op katoen (cotton) en gebruik géén stoom. Bedek het motief met een zakdoek (of andere dunne stof) van katoen. Houd de strijkbout er voor 25 seconden recht op. Ga niet heen en weer met de strijkbout. 

1 opmerking: