Pagina's

vrijdag 15 maart 2013

Laurel & Hardy

We hebben er weer een kanjer bij hoor in ons Design Team, en dat is niemand minder dan Ellen Brons.  Ze is echt een kunstenaar in het pimpel van o.a. MDF. We hopen jullie dus nog heel veel moois van Ellen te kunnen laten zien op ons blog. Ellen wist meteen wat ze met de MDF Fotolijst Diaraam wilde doen toen ze deze in handen kreeg.


Het wachten was even op de binnenkomst van de nieuwe lijn van Bo Bunny Mama Razzi2. Toen die eenmaal binnen was kon het feest beginnen. 


Van het internet wat leuke foto's van Laurel & Hardy gedownload en die op de maat van het frame gemaakt. Tevens 3 foto's bewerkt tot polaroid foto's in Picassa. Als voet heeft zij 2 delen van het 5-delige MDF Harmonicaboekje gebruikt.Zij is als volgt te werk gegaan:
 1. Trek de achterplaat van filmstrip 2 maal om op de achterzijde van het designpapier.
 2. Knip deze goed BINNEN de lijnen uit.
 3. Voor het voetje lijm je de 2 delen van het harmonicaboekje op elkaar met tackyglue of een goede houtlijm.
 4. Trek ook deze 2 maal om op de achterzijde van het designpapier.
 5. Schilder nu alle kopse kanten en 1 cm van de rand van al het MDF.
 6. Denk ook om de binnenzijde van alle gaatjes van de filmstrip.
 7. Als de verf droog is plak je het designpapier op voor en achterzijde van de achterplaat en op de boven en onderzijde van het voetje.
 8. Plak de 3 Laurel & Hardy foto's op de binnenzijde van de voorste filmstrip.
 9. Plak de 2 delen nu op elkaar en gebruik eventueel een paar lijm klemmetjes om ze goed op elkaar te houden gedurende het droogproces.
 10. Zodra dit geheel droog is plak je met multi medium of Tacky glue de filmstrip met de korte zijde op het voetje. Ondersteun hem met een flesje of iets dergelijks zodat hij gedurende de droogtijd goed haaks en rechtop blijft staan. Laat hem een nachtje drogen zodat je zeker weet dat hij droog is.
 11. Meet een strip af van de Tim Holzt filmstrip en wikkel die om de MDF filmstrip.
 12. Lijm hem op de hoeken vast met multi medium en houdt hem met lijmklemmetjes op zijn plek tot dat het droog is.
 13. De camera, het klapbord en de filmspoelen zijn gemaakt van laagjes chipboard. De camera is zwart geschilderd toen hij in elkaar zat en de spoelen zijn met zilveren acrylverf beschilderd.
 14. Verder nog wat bloemetjes en mini houten camera's van Prima Marketing toegevoegd en het geheel is klaar.


Deze filmstrip is live te zien tijdens de Knotsgekke Kaarten en Scrapdagen van 21 tot en met 23 maart in de in de Brabanthallen te 's Hertogenbosch in de stand van Crealing.Kom ons dus gezellig even bezoeken. Van diverse artikelen zullen wij voorbeelden bij ons hebben ter inspiratie!

3 opmerkingen:

 1. Wat een kunstwerk! echt prachtig. Heb deze gave filmstrips meegenomen bij de open dagen van Doe@ding en mijn handen jeuken al om er iets moois mee te gaan doen! Ik ga het idee van die voet even lenen, want dat is wel echt heel handig! TFS ;-)

  groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij ziet er toch echt schitterend uit,
  wowww mooi om te zien hoor ☺

  Alvast een gezellig (knutsel)weekend :)
  Lieve grtjsss Erica xox
  heidebloempjuh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dit supergaaf gemaakt!!!
  Liefs, Frouwkje

  BeantwoordenVerwijderen